Wintersport Solden aan het overwegen? Bekijk onze uitgebreide informatie over wintersport / skivakantie in Solden.
Wintersport Solden aan het overwegen? Bekijk onze uitgebreide informatie over wintersport / skivakantie in Solden..

Solden

Solden is een populaire bestemming. Solden is voornamelijk bekend als wintersport dorp, maar ook in de zomer is het goed toeven in Solden.

Wintersport in Solden

Solden is een van de meest sneeuwzekere wintersportplaatsen van Oostenrijk.
Solden ligt ruim boven de 1000 meter (namelijk op 1368 meter) en is dus lange tijd voorzien van een mooi tapijtje van sneeuw.
In het skigebied van Solden zijn maar liefst twee Gletschers. Hierdoor is het skigebied van Solden geopend vanaf 1 november tot 1 mei.

Als enige wintersportbestemming in Oostenrijk beschikt Solden maar liefst over drie bergtoppen van ruim 3000 m, ook de BIG3 genoemd, die met de meest moderne kabelbanen uitgerust zijn.
 • Gaislachkogl 3.058 m, Solden
 • Tiefenbachkogl 3.249 m, Solden
 • Schwarze Schneide 3.340 m, Solden

 • Solden is een gezellig dorp, er zijn voldoende appartementen, hotels en pensions in Solden. Solden heeft ruim tienduizend bedden voor toeristen. De meeste hotels liggen rond de gondellift Giggijochbaan.

  Impressie van wintersport in Solden.
  Impressie van wintersport in Solden.

  Weltcup in Solden

  Ieder jaar vindt eind oktober de opening aan de Weltcup (Skien) plaats in Solden. Alle wereldtoppers komen dan naar Solden om zich aan elkaar te meten.

  Bereikbaarheid Solden

  Solden ligt 894 kilometer van Utrecht. Het grootste gedeelte van de route is over de snelweg. Solden ligt 40 km van de snelweg. Dit is in 40 minuten te rijden.

  Informatie over het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang

  Skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang

  Lees onze uitgebreide beschrijving over skigebied Saalbach Hinterglemm. En bereidt je voor op de ultieme wintersport in het skicircus.
  Op zoek naar een appartement in Saalbach Hinterglemm Leogang? Bekijk ons overzicht van appartementen in Leogang.

  Zoek een appartement in Saalbach Hinterglemm

  Op zoek naar een appartement of vakantiehuis in Saalbach Hinterglemm? Of zoek je juist een appartement in Leogang? Bekijk ons overzichten van appartementen.
  Afbeelding: Hotels Saalbach, Hotels Hinterglemm en Hotels Leogang.

  Hotels Saalbach Hinterglemm

  Er is een ruim aanbod van hotels in Saalbach Hinterglemm. Via onze handige hoteloverzichten van Leogang en Saalbach Hinterglemm kun je snel een eenvoudig het juiste hotel vinden voor je skivakantie of wintersport.
  hotel Saalbach Hinterglemm  Wintersport Solden Webcams Solden


   Alles over wintersport Solden. Informatie over het skigebied , appartementen, hotels, sneeuwhoogtes en webcams in Solden. Wintersport in Solde, het Oetztal


   Alles over wintersport Solden. Informatie over het skigebied , appartementen, hotels, sneeuwhoogtes en webcams in Solden. Wintersport in Solde, het Oetztal